Saturday, November 27, 2010

alhamdulillah.. =D

syukur slsai suda uruskan hal ela msk ipta..
finally,xsia2 juga pngorbanan kredit aku wktu aku kt klntn tuh..
blh kata hmpir stiap hari call mama nk tnya psl hal2 ipta ko..
ada lah jugak info2 yg aku smpaikn supaya ko xketinggalan..
betapa beruntungnya ko dpt kakak mcm aku an?hee koya..
hm rsnya terlepas beban aku nk make sure ko msk ipta..
tggl nk make sure adik plak psni..
rsnya mama n ayah taw apa yg terbaik untk ank lelaki die yg 1 nih..

apa perasaan dpt msk ipta eh ela?
aku taw mcm2 perasaan yg dtg dlm diri ko tatkala taw ko dpt uitm nun jauh sna..
yes2!akhirnya merantau jugak ko an.hee :)
xpe amik penglmn blja kt tmpt orang ea..
matangkan diri bila dah berjauhan dari family..
aku taw ko lbh kuat dari aku..
hehe klu x,xkn ko blh pujuk wktu aku nngs kt midvalley cuti raya ri tuh..
bila ingt blk rs sweet pun ada,sonok gk bila adik pujuk akk an,hee :P

hm aku yakin 100% ko blh jaga diri ko kt sna..
dlu wktu aku strt nk msk asrma f4,ko byk bg tnjuk ajr keperluan yg kne ada
sbb masa ue ko da mrsa dok asrama2 ni..
now aku plak bg info2 yg ptt b4 ko msk U..
hidup ni saling melengkapi kn?hari ni aku tlg ko,esok lusa ko tlg aku..
wah rs bhgia hdup kalu gitu sbnrnya,slg bntu mmbntu..

mama kata ank2 mama ni smua blja kt tmpt mkn yg murah2..
haha smpat aku gelak bila ingt ayat tuh..
agknya uitm nk suh ktrg gemok agknya..
cukuplah lemak2 tepu yg ad kt badan ni,rs nk cpt2 kurus je kn ela?
hm kat sna mst ko akn rndu mknn2 free kat umah ni..
tula aku da psn,mkn puas2 slgi tg free ni..
nt msuk kmpus nk mkn pon kne kluarkn duit sndr..
klu blh di tukar dengan daun kering,rs nk bg daun kering je kt mak cik tuh..

tapi ingt jgn nk control2 mkn kat sna taw!
make sure ko ambil pemakanan seimbg..
dlm lauk tuh mesti ad protein,syur-syuran n sbgainya..
rasanya xperlu gtaw pnjg lebar,ko sndr taw cara pmknn yg berkhasiat..
mama,ayh,abg,kakak,aku,adik n adik nick(pet) da jauh dari ko..
so pndai2 balance kn dri tuh,kwl emosi anda ok?

cdih lol..
huhuhu :(
ni antara agenda-agenda kite yg tergndala :

  1. pergi IKEA shopping brg2 keperluan umah kakak
  2. pergi IKEA mkn meatball iaitu fav ko tuh,slurpp sdp-sdp :)
  3. pergi shopping kt ROXY,blikn aku lanyard n purse+begpack ko
  4. teman aku g cari ksut Sembonia yg aku idam2kn tuh
  5. teman aku men boling(tgn da kejang ni xdpt men) huhu :(
  6. stiap ptg jogging slma 20 mnt cam salu aku buat wktu lthn silat
  7. pergi Bukit Bintang cr kedai yg jual stokis brg2 JEPUN tuh
  8. teman aku g Sunway Pyramid jln2 situ n men ice skating
  9. tolong cari snicker shoes yg ssuai utk aku
  10. pergi tgk wyg sama2 cam yang salu kte buat stiap kli aku cuti
  11. kasi touch up blog aku ni,huarghh xsmpt pon :'(
  12. tidur kat umah kakak,mnikmati pmndgn yg indah d wktu mlm sm2
huhuhu rasanya nk tulis je smua agenda2 yg kte plan sm2..
aku smpt mnngs dlm tndas lps taw ko dpt tawaran tuh..
rs sesak nafas oo, mula la rs mcm2..
smpai xselera nk mkn pon ada..
xdapat nk spend ms yang pnjg ngn ko cuti sem kali ni..
aku da bjet selesai je spend ms ngn kwn-kwn(silat)
aku nk spend ms btol-btol ngn family plak..

tapi xpelah smua da trtulis n di tetapkan oleh Allah swt..
Allah sentiase tetapkan yang terbaik untuk hamba2nya..
belajar btol2 aw n jgn mls2 ea?
wah psni ko akn jd seorang yg hbt dlm berhujah..
ko kene yakin dengan stiap tutur kata ko tuh..
kasi mantap n jadikn otak ko berfikiran kreatif n kritis..
kalu Lisa Surihani n Yuna blh hebat dlm bidang dorg smbil b'giat aktif
dlm seni,so y not u kan?

pasni blh lah kte lwn2 debat.haha,xnk la debat.nk debate..
biar bergegar umah or dobi mama tuh..
sekali sekala blh improve english aku yg trkontang kanting nih..
aku taw english ko power,nt ksi trun ilmu skit kat aku,hee :)
jaga diri kat sana..
mama,ayh,kakak,abg,aku,adik n adik nick syg ko sgt2..
jgn setitik pon ko nngs lps bc blog ni..
sebaliknya jdkn sbg pmbakar smgt ko(genggam tgn sekuat2nya kata 'AKU BOLEH')..
kalu rndu family ingt pesan abg,doakn2 ktrg 1fmly kat sni sht sjhtra n slmt hndknya..

perkara penting:
-bc doa byk2 smoga di permudahkan sgla urusan
-jgn cpt melatah bila mghadapi sesuatu mslh
-slsaikan dengan cara berhemah n tenang
-jgn lupe bc Al-Quran setiap hari
-jaga pergaulan n batas-batas
-sntiasa mnjadi orang yg berani brtnya,jgn malu2 nt sst jln
-cr hiburan yang mnyeronokkn n ringan2 shja
-jg perhubungn n pshbtn antara rakan
-apa jua mslh yg perlu di kongsi,sgra cr seseorang(aku sdia bntu)
-all the best! :)

SENTIASA SENYUM DI KALA DI TIMPA MUSIBAH
agar
BEBAN YANG DI TANGGUNG TERASA RINGAN SEDIKIT

:) =) :p =p :D =D ;)

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts