Sunday, November 28, 2010

pernah dengar?

Hadapi Dengan Senyuman – Dewa 19

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik baik saja

Bila ketetapan Tuhan
Sudah ditetapkan tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

*note:

Hakikatnya aku xdela minat sgt lagu ni coz di perkenalkn oleh seorang perempuan yang aku rs terlalu kejam terhadap diri aku nih. Biarlah apa yang die da buat tuh. Susah nak di maafkan. Aku hnya mnjadi mgsa keadaan. Aku harap die segera bertaubat dengan apa yang die dah lakukan tu. Setelah itu aku juga akan memaafkannya. Semoga kembali ke pangkal jalan.

Namun lagu ni mmpunyai mesej n pnympaiannya yg tersendiri. Cuba anda semua hayati liriknya. Harap setiap kali di timpa musibah kita jgnla bersedih. Cepat2 n segeralah berdoa,mngadu kepada Tuhan. Dia Maha Mendengar. Semoga segala urusan kita di permudahkan. Diri ini masih dalam proses muhasabah diri. Moga di tunjukkan jalan yang lurus n jalan yang di redhai ALLAH swt. Amin..


sunyi sedih kecewa :'(

sejak kebelakangn ni tido pun lambat..
xtawla nape xblh tido..
mungkin terasa sunyi..
mungkin juga sedih..
or paling tidak pun mungkin aku tgh kecewa..

hari ini hari kedua aku survive hidup sndiri tnpa lil sis..
rndu oo kat die(hope die baik-baik je kat kedah tuh)..
bilik pun terasa sunyi..
if before ni ada lah jugak tempat aku nak story pape..
xpun gado sama-sama or mintak tlg ke hee :)

memang memboringkan..
setiap malam aku stay up sorang-sorang je..
huhu xde sapa nk teman,sebak jap :'(
buat bnda smua tnpa teman..
sungguh mematangkan diri ini..

apa cer ni da bp hari xblh tido wktu yg normal..
hati aku mungkin sedang gelisah sbnrnya..
ada buat slh kat orang or da buat hati orang lain terguris..
adakalanya bnda tu terjadi tnpa sengaja..
kdg-kdg kita sndiri pun tak sedar apa yg kita da buat..

harap sgt smuanya kembali seperti sediakala..
dapat kuar or lepak sama-sama pasni..
bagi present yang di janjikan..
hidup pun akan jadi bahagia,ceria n tenang je..
hopefully amin..

*p/s

awak semua,saya mintak maaf.harap maafkan saya ea?
saya nk hdup tenang tnpa sakitkan hati sapa-sapa pun.
bolehkan?saaaayang awak semua! <3



Saturday, November 27, 2010

alhamdulillah.. =D

syukur slsai suda uruskan hal ela msk ipta..
finally,xsia2 juga pngorbanan kredit aku wktu aku kt klntn tuh..
blh kata hmpir stiap hari call mama nk tnya psl hal2 ipta ko..
ada lah jugak info2 yg aku smpaikn supaya ko xketinggalan..
betapa beruntungnya ko dpt kakak mcm aku an?hee koya..
hm rsnya terlepas beban aku nk make sure ko msk ipta..
tggl nk make sure adik plak psni..
rsnya mama n ayah taw apa yg terbaik untk ank lelaki die yg 1 nih..

apa perasaan dpt msk ipta eh ela?
aku taw mcm2 perasaan yg dtg dlm diri ko tatkala taw ko dpt uitm nun jauh sna..
yes2!akhirnya merantau jugak ko an.hee :)
xpe amik penglmn blja kt tmpt orang ea..
matangkan diri bila dah berjauhan dari family..
aku taw ko lbh kuat dari aku..
hehe klu x,xkn ko blh pujuk wktu aku nngs kt midvalley cuti raya ri tuh..
bila ingt blk rs sweet pun ada,sonok gk bila adik pujuk akk an,hee :P

hm aku yakin 100% ko blh jaga diri ko kt sna..
dlu wktu aku strt nk msk asrma f4,ko byk bg tnjuk ajr keperluan yg kne ada
sbb masa ue ko da mrsa dok asrama2 ni..
now aku plak bg info2 yg ptt b4 ko msk U..
hidup ni saling melengkapi kn?hari ni aku tlg ko,esok lusa ko tlg aku..
wah rs bhgia hdup kalu gitu sbnrnya,slg bntu mmbntu..

mama kata ank2 mama ni smua blja kt tmpt mkn yg murah2..
haha smpat aku gelak bila ingt ayat tuh..
agknya uitm nk suh ktrg gemok agknya..
cukuplah lemak2 tepu yg ad kt badan ni,rs nk cpt2 kurus je kn ela?
hm kat sna mst ko akn rndu mknn2 free kat umah ni..
tula aku da psn,mkn puas2 slgi tg free ni..
nt msuk kmpus nk mkn pon kne kluarkn duit sndr..
klu blh di tukar dengan daun kering,rs nk bg daun kering je kt mak cik tuh..

tapi ingt jgn nk control2 mkn kat sna taw!
make sure ko ambil pemakanan seimbg..
dlm lauk tuh mesti ad protein,syur-syuran n sbgainya..
rasanya xperlu gtaw pnjg lebar,ko sndr taw cara pmknn yg berkhasiat..
mama,ayh,abg,kakak,aku,adik n adik nick(pet) da jauh dari ko..
so pndai2 balance kn dri tuh,kwl emosi anda ok?

cdih lol..
huhuhu :(
ni antara agenda-agenda kite yg tergndala :

  1. pergi IKEA shopping brg2 keperluan umah kakak
  2. pergi IKEA mkn meatball iaitu fav ko tuh,slurpp sdp-sdp :)
  3. pergi shopping kt ROXY,blikn aku lanyard n purse+begpack ko
  4. teman aku g cari ksut Sembonia yg aku idam2kn tuh
  5. teman aku men boling(tgn da kejang ni xdpt men) huhu :(
  6. stiap ptg jogging slma 20 mnt cam salu aku buat wktu lthn silat
  7. pergi Bukit Bintang cr kedai yg jual stokis brg2 JEPUN tuh
  8. teman aku g Sunway Pyramid jln2 situ n men ice skating
  9. tolong cari snicker shoes yg ssuai utk aku
  10. pergi tgk wyg sama2 cam yang salu kte buat stiap kli aku cuti
  11. kasi touch up blog aku ni,huarghh xsmpt pon :'(
  12. tidur kat umah kakak,mnikmati pmndgn yg indah d wktu mlm sm2
huhuhu rasanya nk tulis je smua agenda2 yg kte plan sm2..
aku smpt mnngs dlm tndas lps taw ko dpt tawaran tuh..
rs sesak nafas oo, mula la rs mcm2..
smpai xselera nk mkn pon ada..
xdapat nk spend ms yang pnjg ngn ko cuti sem kali ni..
aku da bjet selesai je spend ms ngn kwn-kwn(silat)
aku nk spend ms btol-btol ngn family plak..

tapi xpelah smua da trtulis n di tetapkan oleh Allah swt..
Allah sentiase tetapkan yang terbaik untuk hamba2nya..
belajar btol2 aw n jgn mls2 ea?
wah psni ko akn jd seorang yg hbt dlm berhujah..
ko kene yakin dengan stiap tutur kata ko tuh..
kasi mantap n jadikn otak ko berfikiran kreatif n kritis..
kalu Lisa Surihani n Yuna blh hebat dlm bidang dorg smbil b'giat aktif
dlm seni,so y not u kan?

pasni blh lah kte lwn2 debat.haha,xnk la debat.nk debate..
biar bergegar umah or dobi mama tuh..
sekali sekala blh improve english aku yg trkontang kanting nih..
aku taw english ko power,nt ksi trun ilmu skit kat aku,hee :)
jaga diri kat sana..
mama,ayh,kakak,abg,aku,adik n adik nick syg ko sgt2..
jgn setitik pon ko nngs lps bc blog ni..
sebaliknya jdkn sbg pmbakar smgt ko(genggam tgn sekuat2nya kata 'AKU BOLEH')..
kalu rndu family ingt pesan abg,doakn2 ktrg 1fmly kat sni sht sjhtra n slmt hndknya..

perkara penting:
-bc doa byk2 smoga di permudahkan sgla urusan
-jgn cpt melatah bila mghadapi sesuatu mslh
-slsaikan dengan cara berhemah n tenang
-jgn lupe bc Al-Quran setiap hari
-jaga pergaulan n batas-batas
-sntiasa mnjadi orang yg berani brtnya,jgn malu2 nt sst jln
-cr hiburan yang mnyeronokkn n ringan2 shja
-jg perhubungn n pshbtn antara rakan
-apa jua mslh yg perlu di kongsi,sgra cr seseorang(aku sdia bntu)
-all the best! :)

SENTIASA SENYUM DI KALA DI TIMPA MUSIBAH
agar
BEBAN YANG DI TANGGUNG TERASA RINGAN SEDIKIT

:) =) :p =p :D =D ;)

pasang mp3 kuat-kuat :)

Lirik lagu Sg Lui.
By Aizat Amdan.

Pejamkan mata mu untuk ku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu disini tempatmu
Walau berubah dimata kita
Tetap indah selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Bukalah matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini ( 7x )

Friday, November 19, 2010

bosan :(

hari ini 19 november 2010..
di satu sudut aku duduk keseorangan di hjg taman..
aku duduk termenung melihat knk2 yg riang ketawa..
sesekali jeritan suara mereka kedengaran..
kelihatan sangat gembira mereka bsma dunia mereka..

ada pula wajah mereka yg mncuit hatiku..
sehingga mmbuatknku tersenyum lebar..
alangkah seronoknya jika aku dpt kmbali ke zmn knk2..
tnpa perlu berfikir ttg masalah2 yg terjadi..
hidup mereka hnya pd dunia mereka..

pagi-pagi je bgn 'aku lah kanak2 ribena'..
wah sungguh bhgianya hidup mereka..
makan,minum,pakaian dan permainan tersedia..
xperlu nk berfikir pasal hal kewangan..
hidup pnuh kesenorokan selalu..

jika berkwn pula,xperlu nk fikir perasaan kwn..
biasela budak kecik,kwn xtetap..
ramai sgt,smpai bertukar2 kwn stiap hri..
kt tadika pun blaja menulis,mewarna je..
xpyh nak fikir mslh assignment yg menimbun..

knk2 xfikir psl kekasih-kekasih ni..
alaaa kalau ada pon,suke cmtu2 je..
haha bkn smpai nk couple pun..
budak-budak lah katakan..
xperlu nk fikir hati n perasaan kekasih..
senangnya brda dlm khidupn mereka..

*moral value: itulah hakikatnya,mnjadi kanak-kanak lebih seronok sbnrnya!





Saturday, November 13, 2010

pandang langit,hayati lagu ini..

Nyanyian by Azfar
Tajuk: Akan Ku Jumpa

Ku mengatur langkahku
Jalan tanpa bayang-bayangmu
Langit dan bumi setia menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganmu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir dirimu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bilakah kita nak berlari
Namun yakin ku takkan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti
Wajahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Ku lihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta datang sembunyi
Andai ku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini

Cinta datang engkau pergi
Bila langkah ku cuba
Untuk mengejar dirimu

beban yang pergi..

alhamdulillah peperiksaan tamat jam 5.15pm pada 7hb 11 10..
perasaan resah,gelisah,takut,gembira menyelubungi diri..
paper terakhir yang ku jwb bertukar tgn..
pengawas segera mngutip jawapan yang di jawab pelajar..
maka selesai sudah peperiksaan final part 2..
yahoo!
hakikat yg sbnrnya aku rs tkut sgt..
yela byk soalan yang aku xjwb..
soalan objektif pun men pkai hitam je(tembak)
soalan essay ada 20 markah xbuat..
xsempat or mmg aku xtaw?
dua2 kesimpulannya..
mengerang ketakutan lah aku after paper tuh..
huhuu..

* Ya Allah,smoga aku dan teman2 lulus cemerlang paper tersebut. Jauhkan kami dari kegagalan. (doa sblm kluar dewan..)

hm boh boh..
tok seyh oyak lg kisah paper ni..
blh buat hati merana melarat mnderita bila ingt..

*kesimpulannya: belajarlah dari awl,start je sem stdy skit2 bak kata pepatah 'sikit-sikit,lama-lama jadi bukit. so xdela akhir-akhir nk final br mggelabah cari buku. then nt ad yg tension2 plak.so ni pgjrn yg ktrg dpt dari sem 2 ni. next sem ktrg akn make sure stiap mlm at least 1hour ktrg revision apa yang dah bljr. smoga ktrg punya plan ni trlaksana dgn jayanya. amin..

Popular Posts