Monday, August 16, 2010

simple note =)

hari ni 6ramadan..
brmakna sudah 6 hari kite berpuasa..
mcm biase la rndu kt keluarga sntiasa mmbuak2..
walaupun last 2 weeks br blk..
aku pun xphm np sem ni aku trlalu homesick yg tramat..
bg aku kalau stkat nk blk kl tu dkt sgtla..
and lagi dekat kalau ada highway yg mghubungkn antr kl ke klntn..
so everyweek aku blh blk..
mlgnya xde highway..

TAPI..

kira dekatla jugak..
sebab..
hampir 2minggu skli aku dpt blk..
yg plg sonok plak sem ni kls hnya 4 hari..
hahaha..
bertambh gedik tangan ni..
mncapai note rm50 untk di berikn kpd abg pnjual tiket..
hooray!bila dpt tiket bas je,trbygla wjh fmly 1 per 1..
mne tak nya,dalam bp jam agy aku akn muncul dpn umah..
hati ku girang sgt2!

lastweek blk uma shikin..
seronok sgt2 sbb dapat spend ms ngn fmly die..
and yg plg sonok dpt men ngn si kembar..
anak sedara myfren,shikin..
kt situ blh kata mnguji thp kpndaian aku mlyn karenah baby..
cara nk dukung n mcm2la..
haha,agk kekok jugakla sbnrnya..
sebab aku xpernah pgg baby2 ni..
dulu mama lhrkn adik pun wktu aku drjh 2..
ms tu tak brani aku nk dukung2..
stkat pgg pipi blhla..

TAPI

hakikatnya..
aku suka sgt2 baby..
tmbh2 lagi kalau comel..
xcomel pun aku lyn jela..
kata org dun't judge book by its cover..
so aku bkn type cmtu..
aku jns lyn smua org dengan sm rata..
insyaallah..
so bout kembar tu nt aku download picture2 dorang yg comel tuh..
tu pun kalau mndpt keizinan dari phk2 trtntu..

now jam mnunjukkn 3.53 petang..
jap gi ktrg bramai2 akn mnyrbu bazar ramadan di machang..
bersama rumate2 trcinta n clsmte2 trsyg..
yuhuuu..
sonoknya..
bkn slalu dpt pluang pergi ke bzr dgn all clsmate..
smoga sem 2 ni kte smua dpt rsult yg baik..
wlaupun sem ni kte..
mkin mggila,nkl,mls,gelak terbahak2,kutuk org,usha 'barang2 baik punya',
spend ms ngn budak laki smbil msk cekodok n mcm2 agy..

TAPI

hope sgt2 wlaupon kita cmtu kte ttp berusaha untk bjy..
pergi ke prgkt lbh tggi..
dpt pkrjaan yg bgus..
dpt bli keta mwh..
dpt bli umah bnglo
dpt pkai bju mahal2 n cntik2..
dpt tlg org ssh..
n plg pntg dpt bls jasa mama n ayh kite yg trcinta..

to mama n ayah..
kite syg sgt2 kat mama n ayh..
kite akan brusaha utk bls js ma n ayh..
buat yg terbaik dlm hidup..
ampunkn dosa2 anakanda mu ini..
restuilah pmbljrn ku di uitm kelantan ni..
slm syg anakmu AFIQAH BT ABDUL MUNTALIB..




0 comments:

Post a Comment

Popular Posts