Friday, July 16, 2010

ROCK ROCKA ROCK!


Have fun time with geng 157!

Haha,np aku pggil geng 157 ea?hm sbb time ni la ktrg hangout sm2 smpai jadi GILA. Percaya ke ktrg GILA? ;) Kisahnya,bermula bgini at 3 o'clock ktrg brsiap-siap. Kereta sewa smua da prepare then selesai je solat zohor ktrg pun trun bwh. As usual Pija la yang akan jd driver sejati ktrg. Sampai je di luar ktrg pun tggu lagi 1 kereta yang di pandu oleh Pia. Masa tu Pia pgi amik Peja n Shamim di temani oleh Yaya n Fida. Setelah kedua-dua kereta brtemu maka kmi pun mmulakan destinasi kami ke Kota Bharu. Sebelum tu sempatla singgah Machang ats permintaan Yaya krna ada hal yang ingn di urusknnya. Selesai je ktrg pun trus mnju ke Kota Bharu dengan melalui Kok Lanas strusnya tembus-tembusla Politeknik Kok Lanas.Hahaha.Pening di buatnya dengan keadaan jalan yang ktrg xbp tau sgt. So Pija pon juz follow Pia coz die yang lebih tau bila ikut jalan dalam ni. Ni smua gara-gara nk elakkn kesesakan. Tnpa mmbangkang ktrg pun follow je. Adakalanya ketawa n suara merdu masing-masing memecahkn suasana yang sunyi.Hm yela keta pun keta sewa je. Radio pun xblh guna. Agak mnyakitkan hatila. Tapi xheran pun smua tu asalkn ktrg dapat spend ms bersama! Azan asar berkumandang so sblm smpai ke KB tu ktrg pun berhnti solat dl. Finish je ktrg pun cntinue our journey. Tiba-tiba Yaya msg Qen gtau Aman n Abg Fifi accident so bergegasla ktrg pgi hospital KB utk mlwt Aman n Abg Fifi. Tiba je kat hospital tu ktrg tak di benarkn mlwt trlalu ramai. So Fida di temani Aman pergilah menjenguk si Abg Fifi yang msh berada di wad kecemasan.Smpai ms doktor meminta ktrg beredar sbntr untuk mmbuat X-ray ke atas pskit trsbut.Sementara tu ktrg pun brtnya dengan Aman ttg kejadian tu. Agak pnjg lebar jugak Aman mnceritakn detik yang berlaku. Keadaan Aman agak baik sedikit berbanding Abg Fifi yang luka2 di bhgn tangan,kuku kaki n terkoyak kulit di bhgn kaki. Ramaila yg dtg mlwt antaranya Abg Zul,Naim,Ammar,Keme,Zul IS n lain2. Nak sebut ramai sgt..Hampir pkul 7.20,ktrg yg geng2 pompuan ni pun pgi cafe coz ak n Mai puasa so nk berbuka la apa yg ptt. Tak kisahla xdpt nasi pun aslkn dpt jamah skit pun jdila. Afta tu cam biasela g la solat mgrb kt atas cafe tu.Nsb baikla tmpt mkn n surau pn sng nk cri.Then ktrg pun hngout2 la kt KB.Mcm2la kwn2ku borong apa yg ptt yg ada kt KB Mall tuh. Pastu lepak2 A&W. Lebih kurang 30minit ktrg lepak then ktrg beredar coz A&W pun da nk tutup ms tu. Destinasi strusnya ialah Wakaf Che Yeh. Kat situ pun blh rmbg mata la tgk bju2,seluar,ksut,perfume,tudung,makanan,buah n sbgainya. So kalu jalan g Kelantan tmpt yang wajib korg tuju ialah Wakaf Che Yeh! Puas ati kot tmpat tuh.Mcm2 ada! Masa tu jam da mnunjukkn kul 2,lebih kurang cmtula. So borak punya borak,makan punya makan dalam kul 3lbh ktrg da gerak utk pulang ke umah Qen. Smpai2 je,ktrg pun segerakn solat isyak n then tdo! Pagi2 tu je ktrg pun solat subuh n masing2 pun bergilir2 mandi utk bersiap pulang ke kmpus ktrg. Setelah hmpir 50 minit ktrg pun tiba di pkrgn kmpus ktrg. Selesai je pulangkn keta sewa tuh ktrg pun mnaiki 'TENGGILING' pulang ke kolej.

Moral value: Hmm..jgn jadi cam ktrg ea?ank dara blk umah kul 2 3 pagi. Merayau ntah mn! Hahaha tapi apa2 pun ktrg tetap ENJOY dengan apa yg ktrg buat. Bg ktrg ,ktrg bukan buat bnda jht pun skdr mngisi ms bsma kwn2. Yela smntara tgh tak blaja pape lgsg ni la nk jln2 nnt kalu da stdy jgn hrpla nk jln2. Masa tu da fokus stdy je.Memori 157 tetap dlm kenangan smpai bila2! Thnks to korg smua yang sentiase mnceriakn keadaan n suasana.HOPE THIS SEM KITA SMUA DEKAN K!!






around 2 am at mc donald kota bharu.





0 comments:

Post a Comment

Popular Posts