Monday, July 12, 2010

GARA-GARA BOLA..

SEPANYOL vs BELANDA!

Kejayaan milik sepanyol!
Yahoo! haha..tepat je jam 0230 am roommate2 ku pn bergegas ke blk tv bg menggegarkan final Piala Dunia 2010 yang sedang berlangsung dengan hangatnya. Dah mcm pisang goreng panas tv yang ada kat bilik tu kerana mnjdi rebutan ramai untuk menyaksikan perlawanan akhir antara Sepanyol dan Belanda.. Yang pastinya confirm2la aku yang dok dpn tv tu.
Hmm nsb baik tv plasma tu elok je trgntg..so puasla smua org yg dpt tgk tu! aku kn rabun so da mmg wajiblah aku duk baring kat depan skali.. agak tenang jugaklah perlawann pagi tu. Banyak juga cubaan gol dari kedua2 pihak, Sepanyol n Belanda..

Hampir 90 minit permainan namun tiada siapa yang dpt skor but at the end team Sepanyol bjya mnjaringkn gol. Hmm hero nya ialah Andres Iniesta! So pagi tu kitorg blk bilik dengan perasaan gmbiranya..
Masa tu jam mnnjukkn pukul 5 pagi.So kitorg ni plan utk tido sblm dtg ke kls.. hm berggsla aku naik ke katil n capai myearphone utk dengar lagu. Smpatla msg si kwn ku sorang ni yang brnama Mohd Saifuddin semata2 nk gtau kgmbiraan kmngn Sepanyol. :)
Then smpaila aku tertido.Bila lena je tiba2 Qen mmanggil namaku. Ingatkn mimpi rupa2nya aku berada di dunia yang sebenar. Then tgk2 jam rupa2nya dah pkul 8 pagi. Masa tu tersedar smua yang kitorg ni sbnrnya da TERbgn lmbt. Bncg2 punya bncg last2 ktrg plan utk tdo smula. Agk2la sbb apa ktrg tdo smula? Sebenarnya kelas yg pertama agy ustazah sbjek CTU ktrg tuh da psn yang die akn kunci pintu apabila die start mngjr. Then ustazah ada bgtau yang die paling lewat masuk ialah dalam 15 minit. Lebih dari masa tu kalau ustazah tak dtg,so di isytiharkan yang kelas tiada n ktrg blh pulang. Dan utk information smua ustazah tu bg ms kt student plak ialah slma 10 minit je. Lebih dari 10 minit xpyhla berangan nk msk kls CTU tu! Tapi slagi ustazah tu blom dtg,curi2 jela msk kn?hihi..Ustazah tu seorang yang menepati ms. Tu yang aku respect sgt2 tuh. Then around kul 10 lebih,Yaya n Pia muncul la kt blk ktrg. Katanya nk tumpang tdo sbb phm2 jela yang pagi td ktrg duk bramai2 kt blk tv tgk bola. Terkeluarla kisah yang ustazah tu dtg around kul 8.13 pagi td n trus kunci pintu. SEE!! nsb baik tak dtg. Kalau dtg pun sia-sia je. Yela mmgla bju kurung ktrg da siap ber iron tp agk kelam kabut gak nk siap pagi tu. Tu yang ktrg plan xpyh dtg je! Lagipun on that day ktrg ada sesi penggmbaran, ms tu mstilah nk berhias2. Then around kul 11.30 ktrg pn naik 'tenggiling' ksygn utk mnju ke kelas dengan jangoknya. ahaha ^_^ (AKU,FIDA,QEN,PIJA,PIA & YAYA friends forever k!)



0 comments:

Post a Comment

Popular Posts