Saturday, July 31, 2010

OneRepublic - All The Right Moves Lyrics

I’ve paint a picture of a perfect place
They’ve got it manor than we need it I once told ya
I’ll be the king-in-hearts, you’ll be the queen-of-spades
And I faught for you like I was your soldier
I know we got to good but they got made
And the grasses getting greener each day
All those things are looking up, but we should head on down
Until everybody is knowing our name

They got all the right friends and all the wrong places
So yeah we’re going down
They got all the right moves and all the wrong faces
So yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down

We’re something special, yeah we’re something nice
Through anything that happens, I’ve got you
But when you seeing stars, when you seeing lights
I swear everything you missing , just haunts ya
It can be possible the rain could fall
Only when it’s over our heads
The sun is shining every day but it´s far away
Over the world instant

They got
They got all the right friends and all the wrong places
So yeah we’re going down
They got all the right moves and all the wrong faces
So yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down

Ohhh ohhh

It’s no matter how I try I know I’ll never find someone that I love like you
I pushing you away but I can not single break someone that I love like you

All the right friends and all the wrong places
So yeah we’re going down
We got all the right moves and all the wrong faces
So yeah we’re going down

All the right friends and all the wrong places
So yeah we’re going down
We got all the right moves and all the wrong faces
So yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down
Everybody knows, everybody knows
Where we’re going yeah we’re going down

ooohuuuuh yeah we’re going down
Ooohuuuuh yeah we’re going down
So all the right moves
Yeah we’re going down
So all the right moves
Yeah we’re going down

It’s no matter how I try I know I’ll never find someone that I love like you


Artist : One Republic
Title : Secrets

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kind of boring
Need something that i can confess

Till all my sleaves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no, I've been on the brink, so

[Chorus]
Tell me what you want to hear
Something that'll like those ears
Sick of all the act sencere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm Gonna give all my secrets away

My God, amazing how we got this far
It's like were chacing all those stars
Whoes driver shining big black cars

One republic secrets lyrics

And everyday I see the news
All the problems we could solve
And when a situation rises
???We'll ride it into a moutain???
???Straight to though???
I don't really like my flow, oh, so

[Chorus]
Tell me what you want to hear
Something that'll like those ears
Sick of all the act sencere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm Gonna give all my secrets away

Got no reason
Got no shame
Got no family
I can blame
Just don't let me dissappier
I'mma tell you everything

[Chorus 2x]
Tell me what you want to hear
Something that 'll like those ears
Sick of all the act sencere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm Gonna give all my secrets away

All my secrets away (x2)

Thursday, July 22, 2010

Hayati, Nikmati, slurrpp :P

Khudaya Khair Lyrics

Raaton Raat Tara Koi Chand Ya Sitara Koi

Gire To Utha Lena, O Suniyon Re
Tara Chamkila Hoga Chand Sharmila Hoga
Nath(nose) Mein Laga Lena) - 2
Zara Si Sawwari Hai Woh
Zara Si Baawri Hai Woh
Woh Surme Ki Tarah Meri
Aankhon Mein Hi Rehti Hai..
Subah Ke Khawab Se Udai Hai
Palkon Ke Neeche Chupai Hai
Mano Na Mano Tum
Sote Sote Khawabon Mein Bhi Khawab Dikhati Hai
Mano Na Mano Tum
Pari Hai Woh Pari Ki Kahaniyan Sunati Hai
(khuda Ya Kaire, Khuda Ya Kaire) - 2

Raaton Raat Tara Koi Chand Ya Sitara Koi
Gire To Utha Lena, O Suniyon Re
Tara Chamkila Hoga Chand Sharmila Hoga
Nath(nose) Mein Laga Lena
Tu Hawa Mein Zameen
Tu Jahan Mein Wohin
Jab Ude Mujhe Le Ke Kyon Udti Nahi
Tu Ghata Mein Zameen
Tu Kahin Mein Kahin
Kyon Kabhi Mujhe Le Ke Kyon Barasti Nahi
Zara Sa Sawwara Hai Woh
Zara Sa Bawwara Hai Woh
Woh Surme Ki Tarah Meri
Aankhon Mein Hi Rehti Hai
Subah Ke Khawab Se Udai Hai
Palkon Ke Neeche Chupai Hai
Mano Na Mano Tum
Sote Sote Khawabon Mein Bhi Khawab Dikhati Hai
Mano Na Mano Tum
Pari Hai Woh Pari Ki Kahaniyan Sunati Hai
(khuda Ya Kaire, Khuda Ya Kaire) - 2

Jab Dannt Mein Ungli Dabaye
Ya Ungli Pe Lat Liptaye
Badal Yeh Nichadta Jaye, Hooo
Kuch Kar Ke Woh Baat Ko Taale
Jab Maathe Pe Woh Bal Dale
Amber Yeh Sukhata Jaye, Hooo
Woh Jab Nakum Kutarti Hai
To Chanda Ghatne Lagta Hai
Woh Pani Per Kadam Rakhe
Sagar Bhi Hat Jata Hai
Subah Ke Khawab Se Udai Hai
Palkon Ke Neeche Chupai Hai
Mano Na Mano Tum
Sote Sote Khawabon Mein Bhi Khawab Dikhati Hai
Mano Na Mano Tum
Pari Hai Woh Pari Ki Kahaniyan Sunati Hai
(khuda Ya Kaire, Khuda Ya Kaire) - 2

Friday, July 16, 2010

ROCK ROCKA ROCK!


Have fun time with geng 157!

Haha,np aku pggil geng 157 ea?hm sbb time ni la ktrg hangout sm2 smpai jadi GILA. Percaya ke ktrg GILA? ;) Kisahnya,bermula bgini at 3 o'clock ktrg brsiap-siap. Kereta sewa smua da prepare then selesai je solat zohor ktrg pun trun bwh. As usual Pija la yang akan jd driver sejati ktrg. Sampai je di luar ktrg pun tggu lagi 1 kereta yang di pandu oleh Pia. Masa tu Pia pgi amik Peja n Shamim di temani oleh Yaya n Fida. Setelah kedua-dua kereta brtemu maka kmi pun mmulakan destinasi kami ke Kota Bharu. Sebelum tu sempatla singgah Machang ats permintaan Yaya krna ada hal yang ingn di urusknnya. Selesai je ktrg pun trus mnju ke Kota Bharu dengan melalui Kok Lanas strusnya tembus-tembusla Politeknik Kok Lanas.Hahaha.Pening di buatnya dengan keadaan jalan yang ktrg xbp tau sgt. So Pija pon juz follow Pia coz die yang lebih tau bila ikut jalan dalam ni. Ni smua gara-gara nk elakkn kesesakan. Tnpa mmbangkang ktrg pun follow je. Adakalanya ketawa n suara merdu masing-masing memecahkn suasana yang sunyi.Hm yela keta pun keta sewa je. Radio pun xblh guna. Agak mnyakitkan hatila. Tapi xheran pun smua tu asalkn ktrg dapat spend ms bersama! Azan asar berkumandang so sblm smpai ke KB tu ktrg pun berhnti solat dl. Finish je ktrg pun cntinue our journey. Tiba-tiba Yaya msg Qen gtau Aman n Abg Fifi accident so bergegasla ktrg pgi hospital KB utk mlwt Aman n Abg Fifi. Tiba je kat hospital tu ktrg tak di benarkn mlwt trlalu ramai. So Fida di temani Aman pergilah menjenguk si Abg Fifi yang msh berada di wad kecemasan.Smpai ms doktor meminta ktrg beredar sbntr untuk mmbuat X-ray ke atas pskit trsbut.Sementara tu ktrg pun brtnya dengan Aman ttg kejadian tu. Agak pnjg lebar jugak Aman mnceritakn detik yang berlaku. Keadaan Aman agak baik sedikit berbanding Abg Fifi yang luka2 di bhgn tangan,kuku kaki n terkoyak kulit di bhgn kaki. Ramaila yg dtg mlwt antaranya Abg Zul,Naim,Ammar,Keme,Zul IS n lain2. Nak sebut ramai sgt..Hampir pkul 7.20,ktrg yg geng2 pompuan ni pun pgi cafe coz ak n Mai puasa so nk berbuka la apa yg ptt. Tak kisahla xdpt nasi pun aslkn dpt jamah skit pun jdila. Afta tu cam biasela g la solat mgrb kt atas cafe tu.Nsb baikla tmpt mkn n surau pn sng nk cri.Then ktrg pun hngout2 la kt KB.Mcm2la kwn2ku borong apa yg ptt yg ada kt KB Mall tuh. Pastu lepak2 A&W. Lebih kurang 30minit ktrg lepak then ktrg beredar coz A&W pun da nk tutup ms tu. Destinasi strusnya ialah Wakaf Che Yeh. Kat situ pun blh rmbg mata la tgk bju2,seluar,ksut,perfume,tudung,makanan,buah n sbgainya. So kalu jalan g Kelantan tmpt yang wajib korg tuju ialah Wakaf Che Yeh! Puas ati kot tmpat tuh.Mcm2 ada! Masa tu jam da mnunjukkn kul 2,lebih kurang cmtula. So borak punya borak,makan punya makan dalam kul 3lbh ktrg da gerak utk pulang ke umah Qen. Smpai2 je,ktrg pun segerakn solat isyak n then tdo! Pagi2 tu je ktrg pun solat subuh n masing2 pun bergilir2 mandi utk bersiap pulang ke kmpus ktrg. Setelah hmpir 50 minit ktrg pun tiba di pkrgn kmpus ktrg. Selesai je pulangkn keta sewa tuh ktrg pun mnaiki 'TENGGILING' pulang ke kolej.

Moral value: Hmm..jgn jadi cam ktrg ea?ank dara blk umah kul 2 3 pagi. Merayau ntah mn! Hahaha tapi apa2 pun ktrg tetap ENJOY dengan apa yg ktrg buat. Bg ktrg ,ktrg bukan buat bnda jht pun skdr mngisi ms bsma kwn2. Yela smntara tgh tak blaja pape lgsg ni la nk jln2 nnt kalu da stdy jgn hrpla nk jln2. Masa tu da fokus stdy je.Memori 157 tetap dlm kenangan smpai bila2! Thnks to korg smua yang sentiase mnceriakn keadaan n suasana.HOPE THIS SEM KITA SMUA DEKAN K!!






around 2 am at mc donald kota bharu.





Monday, July 12, 2010

GARA-GARA BOLA..

SEPANYOL vs BELANDA!

Kejayaan milik sepanyol!
Yahoo! haha..tepat je jam 0230 am roommate2 ku pn bergegas ke blk tv bg menggegarkan final Piala Dunia 2010 yang sedang berlangsung dengan hangatnya. Dah mcm pisang goreng panas tv yang ada kat bilik tu kerana mnjdi rebutan ramai untuk menyaksikan perlawanan akhir antara Sepanyol dan Belanda.. Yang pastinya confirm2la aku yang dok dpn tv tu.
Hmm nsb baik tv plasma tu elok je trgntg..so puasla smua org yg dpt tgk tu! aku kn rabun so da mmg wajiblah aku duk baring kat depan skali.. agak tenang jugaklah perlawann pagi tu. Banyak juga cubaan gol dari kedua2 pihak, Sepanyol n Belanda..

Hampir 90 minit permainan namun tiada siapa yang dpt skor but at the end team Sepanyol bjya mnjaringkn gol. Hmm hero nya ialah Andres Iniesta! So pagi tu kitorg blk bilik dengan perasaan gmbiranya..
Masa tu jam mnnjukkn pukul 5 pagi.So kitorg ni plan utk tido sblm dtg ke kls.. hm berggsla aku naik ke katil n capai myearphone utk dengar lagu. Smpatla msg si kwn ku sorang ni yang brnama Mohd Saifuddin semata2 nk gtau kgmbiraan kmngn Sepanyol. :)
Then smpaila aku tertido.Bila lena je tiba2 Qen mmanggil namaku. Ingatkn mimpi rupa2nya aku berada di dunia yang sebenar. Then tgk2 jam rupa2nya dah pkul 8 pagi. Masa tu tersedar smua yang kitorg ni sbnrnya da TERbgn lmbt. Bncg2 punya bncg last2 ktrg plan utk tdo smula. Agk2la sbb apa ktrg tdo smula? Sebenarnya kelas yg pertama agy ustazah sbjek CTU ktrg tuh da psn yang die akn kunci pintu apabila die start mngjr. Then ustazah ada bgtau yang die paling lewat masuk ialah dalam 15 minit. Lebih dari masa tu kalau ustazah tak dtg,so di isytiharkan yang kelas tiada n ktrg blh pulang. Dan utk information smua ustazah tu bg ms kt student plak ialah slma 10 minit je. Lebih dari 10 minit xpyhla berangan nk msk kls CTU tu! Tapi slagi ustazah tu blom dtg,curi2 jela msk kn?hihi..Ustazah tu seorang yang menepati ms. Tu yang aku respect sgt2 tuh. Then around kul 10 lebih,Yaya n Pia muncul la kt blk ktrg. Katanya nk tumpang tdo sbb phm2 jela yang pagi td ktrg duk bramai2 kt blk tv tgk bola. Terkeluarla kisah yang ustazah tu dtg around kul 8.13 pagi td n trus kunci pintu. SEE!! nsb baik tak dtg. Kalau dtg pun sia-sia je. Yela mmgla bju kurung ktrg da siap ber iron tp agk kelam kabut gak nk siap pagi tu. Tu yang ktrg plan xpyh dtg je! Lagipun on that day ktrg ada sesi penggmbaran, ms tu mstilah nk berhias2. Then around kul 11.30 ktrg pn naik 'tenggiling' ksygn utk mnju ke kelas dengan jangoknya. ahaha ^_^ (AKU,FIDA,QEN,PIJA,PIA & YAYA friends forever k!)



Popular Posts